Ευρετήριο Άρθρων Ελληνικών Περιοδικών

/Ευρετήριο Άρθρων Ελληνικών Περιοδικών
Ευρετήριο Άρθρων Ελληνικών Περιοδικών2019-04-09T11:20:19+00:00

Το Ευρετήριο Άρθρων Ελληνικών Περιοδικών είναι μία βάση δεδομένων, στην οποία ευρετηριάζονται τα περιεχόμενα 29 Ελληνικών περιοδικών εκδόσεων που υπάρχουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης και αποτελούν πολύτιμες πηγές πληροφόρησης για την έρευνα και την εκπαίδευση.

Η Ευρετηρίαση άρθρων αποτελεί διαδικασία συγκέντρωσης και οργάνωσης της ύλης περιοδικών εκδόσεων, ώστε να γίνει δυνατή η αναζήτηση πληροφοριών και δεδομένων σε ερευνητές ή απλούς χρήστες, μέσα από μία ηλεκτρονική βάση, πετυχαίνοντας έτσι αμεσότερη, ταχύτερη και πληρέστερη κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών τους. Κάθε άρθρο αποτελεί μία εγγραφή, από την οποία προκύπτουν στοιχεία όπως το όνομα του αρθρογράφου, ο τίτλος του άρθρου, το θέμα το οποίο πραγματεύεται κλπ. Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει εργαλεία παράλληλης και ταχύτατης αναζήτησης άρθρων, σε τεύχη ενός ή περισσότερων τίτλων περιοδικών εκδόσεων, πάνω σε θέματα που έχουν δημοσιευτεί και απασχολήσει το κοινό, ή ενός συγκεκριμένου αρθρογράφου κλπ.

Τίτλος περιοδικού Ιστοσελίδα περιοδικού Περιεχόμενα ιστοσελίδας περιοδικού
1 Computer για όλους www.cgomag.gr Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά στους τίτλους και τις περιλήψεις άρθρων-κάλυψη 1983 έως σήμερα.
2 Αγορά
3 Αγορά χωρίς σύνορα www.idec.gr/iier/new/agora_keimeno.htm Πίνακες περιεχομένων όλων των τευχών 1996 έως σήμερα.
4 Αγροτικός συνεργατισμός www.paseges.gr Τα νέα και ειδήσεις του ΠΑΣΕΓΕΣ. Δυνατότητα μεταφόρτωσης του τεύχους του προηγούμενου μηνός.
5 Αλιευτικά νέα www.edipt.gr/entypo.php?pressid=15 Πληροφορίες για το περιοδικό
6 Γεωργία και κτηνοτροφία www.agrotypos.gr Αναζήτηση θεμάτων με λέξεις κλειδιά και γενικές θεματικές κατηγορίες-κάλυψη 1990 έως σήμερα.
7 Δελτίο διοικήσεως επιχειρήσεων www.dde.gr/gr/subscriptions/subscriptions.asp Περιεχόμενα των τευχών 1992-2005.
8 Διαβάζω www.diavazo.gr
9 Ελληνική μαιευτική και γυναικολογία www.kafkas-publications.com Πληροφορίες για τον εκδοτικό οίκο και αναφορά σύντομου ιστορικού και συντελεστών του περιοδικού.
10 Επιθεώρηση οικονομικών επιστημών http://preveza.teiep.gr/roes/ Επιτομές και πλήρες περιεχόμενο άρθρων 2002-2006.
11 Επιθεώρηση υγείας www.mediforce.gr/gr/main_publications_hr.htm Περιεχόμενα των τευχών από το τεύχος 52 (Μάρτιος 1999) έως σήμερα.
12 Επιστημονική επετηρίδα εφαρμοσμένης έρευνας
13 Θέματα μαιευτικής και γυναικολογίας www.kafkas-publications.com Πληροφορίες για τον εκδοτικό οίκο και αναφορά σύντομου ιστορικού και συντελεστών του περιοδικού.
14 Ιατρικό βήμα www.kafkas-publications.com Πληροφορίες για τον εκδοτικό οίκο και αναφορά σύντομου ιστορικού και συντελεστών του περιοδικού.
15 Λογιστής www.logistis.gr Νέα από το Λογιστικό κλάδο στην Ελλάδα, χρήσιμοι σύνδεσμοι με φορείς και δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης συνδρομής του περιοδικού.
16 Μελισσοκομική επιθεώρηση
17 Οικονομικός ταχυδρόμος http://oikonomikos.dolnet.gr Ευρετήρια συγγραφέων, συνεντεύξεων, θεμάτων, αφιερωμάτων-κάλυψη 1994-2004
18 Σελφ σέρβις www.greekretail.gr/publications/self-service/367/index.html Παρουσίαση των εξώφυλλων και των πε-ριεχομένων των τευχών από τον Απρίλιο του 2000 (τεύχος 280) έως σήμερα
19 Τεκμήριον www.ionio.gr/central/gr/publications Πληροφορίες για την ύλη του περιοδικού
20 Τουρισμός και οικονομία
21 Τουριστική αγορά www.touristiki-agora.gr Πληροφορίες για την ύλη του τρέχοντος τεύχους
22 Τρόφιμα και ποτά www.triaina.com/TandP/TrofimakePota.htm Παρουσίαση των τευχών για το τρέχον έτος και λίγα λόγια για τα άρθρα που περιλαμβάνονται.
23 Φορολογική επιθεώρηση http://lawdb.intrasoftnet.com/nomos/poe_frame.html Στοιχεία επικοινωνίας με συντελεστές του περιοδικού