Σπουδαστήρια

/Σπουδαστήρια
Σπουδαστήρια2019-04-09T15:42:18+00:00
Το Σπουδαστήριο της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας λειτουργεί από το 1989 στον πρώτο όροφο του κτιρίου των τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Λειτουργεί ως αναπόσπαστο τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, εξυπηρετώντας το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Στόχος του είναι επίσης η ικανοποίηση των ευρύτερων αναγκών της κοινότητας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. για μόρφωση και ψυχαγωγία.

Τα θέματα που καλύπτει είναι η Βιβλιοθηκονομία, η Επιστήμη της Πληροφόρησης και η Λογοτεχνία, και σε μικρότερο ποσοστό η Ψυχολογία, η Φιλοσοφία, η Εκπαίδευση, οι Πολιτικές Επιστήμες, το Δίκαιο και η Γλώσσα. Η γλώσσα των τεκμηρίων που υπάρχουν στη συλλογή του είναι κυρίως η ελληνική και η αγγλική. Ιδιαίτερα αναπτυγμένη είναι η κατηγορία της Λογοτεχνίας με υλικό σχετικό με ιστορία, περιγραφή και κριτική αποτίμηση ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ποίησης και δράματος, καθώς και η συλλογή των βιογραφιών (Β), διηγημάτων (Δ), μυθιστορημάτων (Μ και Ξ, για τα ελληνικά και τα ξενόγλωσσα αντίστοιχα), παραμυθιών (Π), εικονογραφημένων ιστοριών (ΙΕ).  Μεγάλο κομμάτι της συλλογής καλύπτουν τα βιβλιοθηκονομικά εργαλεία, σημαντικό βοήθημα για τη σύνταξη βιβλιογραφιών, εργασιών και πτυχιακών εργασιών.

Η συλλογή του Σπουδαστηρίου Βιβλιοθήκης (Σ.Δ.Ο.) περιλαμβάνει:

 • Περισσότερους από δεκατέσσερις χιλιάδες τόμους βιβλίων
 • Εννέα τίτλους τρεχουσών περιοδικών εκδόσεων (8 ξενόγλωσσα και 1 ελληνικό)
 • Τριακόσια είκοσι οκτώ αντίγραφα πινάκων ζωγραφικής
 • Τριάντα φωτογραφίες λογοτεχνών

Στο σπουδαστήριο διατίθενται πέντε Η/Υ με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Τέλος, η ύπαρξη μηχανισμού υποστήριξης και ανέλκυσης αναπηρικών αμαξιδίων, παραπλεύρως της σκάλας, που οδηγεί στο Σπουδαστήριο, διευκολύνει την πρόσβαση για ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή  8:30-15:00
Το Σπουδαστήριο κατά τις επίσημες αργίες παραμένει κλειστό.

Τηλέφωνο 2310 0131234
E-mail spoudast@libd.teithe.gr
Διεύθυνση Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης,
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας,
Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης
Σπουδαστήριο
T.Θ. 141,    Τ.Κ. 57400 Σίνδος
Το Σπουδαστήριο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) λειτουργεί από το 1999 στον πρώτο όροφο του κτιρίου των τμημάτων Μαιευτικής και Βρεφονηπιοκομίας, ως αναπόσπαστο τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΤΕΙΘ, εξυπηρετώντας το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και τους φοιτητές των τμημάτων : Αισθητικής, Βρεφονηπιοκομίας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Μαιευτικής, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας.

Στόχος του είναι η εξυπηρέτηση των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος και των συναφών με αυτά ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η υποστήριξη του διδακτικού και ερευνητικού έργου που διεξάγεται σ΄αυτά. Αποτελεί χώρο παραγωγής, διάχείρης και διάχυσης νέας γνώσης, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στην πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.  Τα θέματα που καλύπτονται κατά κύριο λόγο είναι: Αισθητική και Κοσμητολογία, Μαιευτική και Γυναικολογία, Ιατρική και Δημόσια Υγεία, Νοσηλευτική και Φυσιοθεραπεία.  Η γλώσσα των τεκμηρίων είναι κυρίως η ελληνική και η αγγλική.

Η συλλογή του Σπουδαστηρίου Βιβλιοθήκης (ΣΕΥΠ) περιλαμβάνει:

 • Περί τους 4.000 τόμους βιβλίων (μονογραφίες, πληροφοριακά βιβλία)
 • 16 τίτλους ελληνικών και 25 τίτλους ξενόγλωσσων περιοδικών
 • Οπτικοακουστικό υλικό, πρότυπα του ΕΛΟΤ, cd και ενημερωτικά φυλλάδια του γραφείου Διασύνδεσης.

Το Σπουδαστήριο διαθέτει:

 • Αίθουσα με 8 Η/Υ  που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθώς και ασύρματο δίκτυο
 • Ένα φωτοτυπικό μηχάνημα για την εξυπηρέτηση των χρηστών, το οποίο λειτουργεί με μαγνητικές κάρτες.  Το κόστος των καρτών  ανέρχεται στα 0,90 ευρώ και αντιστοιχεί σε 25 ασπρόμαυρες φωτοτυπίες, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από το  βιβλιοθηκονόμο της βιβλιοθήκης.
 • Ύπαρξη ανελκυστήρα για την εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα ΑΜΕΑ
 • Έκδοση δανειστικής κάρτας για τους φοιτητές των 6 τμημάτων της ΣΕΥΠ
 • Ενεργοποίηση του λογαρισμού των φοιτητών της ΣΕΥΠ στο Blackboard

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή  8:30-15:00
Το Σπουδαστήριο κατά τις επίσημες αργίες παραμένει κλειστό.

Τηλέφωνο 2310 013813
E-mail library@admin.teithe.gr
Διεύθυνση Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης,
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας,
Κτίριο Μαιευτικής και Βρεφονηπιοκομίας
Σπουδαστήριο
T.Θ. 141,    Τ.Κ. 57400 Σίνδος